MEKTUPLARCA

En son ne zaman yazıyla baş başa kaldın? Düşüncelerini bir kağıda döktün? Sahi bunu okuyan sen, aklından neler geçiyor? Bir düşüncen, hayalin veya söylemekten kaçındığın bir şeyler var mı? Varsa tüm bu düşüncelerini, 7 Aralık mektup yazma gününde, kağıda dökmeye ne dersin?
Bazen bazı şeyleri dile getirmektense yazmak daha kolay gelir. Kelimeler seni senden daha iyi tercüme eder. Karşındaki kişinin, senin anlattıklarını anlayıp anlamadığından bihaber, sadece anlatmak, içini dökmüş olmanın hissiyle daha huzurlu hissedersin. Yazmanın tarifsiz tadını alınca, benim anlatmak istediğimi anlayacaksın. Bir daha da yazmaktan, seni usulca dinleyen bu değerli dostundan uzak kalmayacağını umuyorum.
Bu günde, mektup yazma gününde, hep beraber mektup yazalım. İster istediğin kişiye, ister kendine yaz. Göndermek için de değil, sadece içindeki düşünceleri kağıda aktarabilmek ve kim bilir bu düşüncelerle yüz yüze gelip tanışabilmek için. Düşüncenle, kendinle tanışabilmen için. Ya  da sadece düşüncelerin söylenmesinden daha çok yazılmasının etkili ve daha güzel olduğu için. Hele de güzel şeyler yazıyorsan, elinden geliyorsa bu mektubunu sahibine gönderebilirsin. Mektup göndermek veya almak ne kadar zevkli olur!
İlkokulda arkadaşlarımızla birbirimize mektup yazar ve çantalarımıza, kitaplarımızın arasına saklardık. O güzel günleri güzel yapan şeylerden biriydi o sevgi dolu masum mektuplar. Şimdi ben de kendime ve birkaç kişiye mektup yazacağım. Senin de bana eşlik edip yazacağını umuyorum.'Ne yazayım ben şimdi ya' diye söyleniyorsan 'Ne istiyorsan, ne düşünüyorsan' diye cevap vereceğim. Ayrıca 'Yazacak kimsem yok.' diyorsan kendine yazabilirsin. Herhangi birine veya bana da yazabilirsin.Göndermek istersen, ki ben çok sevinirim, e-mail adresimi yazının sonuna bırakacağım. Mektubunu her daim beklerim.
Hadi al eline kağıt kalem ve bir an olsun kendinle baş başa kalıp yazmaya odaklan. Söylemektense hissedilerek yazılması, bakmaktansa gönül gözüyle görmek her zaman bir farklı. Seni de,  hepinizi mektuplaşmaya davet ediyorum. İyi yazmalar.
E-mail adresim: vcaglayamektuplar@hotmail.com
-Vildan Çağla Köstem

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Efsane yazmışın 💗
Unknown dedi ki…
Yazıların çok güzel devamını bekliyoruz :)))
Adsız dedi ki…
Süpersin 😍