CIRCLE | DİZİ YORUMU

Dizi adı : Circle

Tür : Gizem, fantastik

Ülke: Güney Kore

Bölüm Sayısı : 12

Oyuncular : Kim Kang Woo, Yeo Jin Goo, Kong Seung Yeo, Lee Gi Kwang, An Woo Yeon

Biri uzaylı mı dedi? Uzaylılara olan merakımdan uzaylılarla ilgili izlenmedik birşey bırakır mıyım ben ? Ama sandığım gibi direk uzaylı üzerinden giden bir konu yoktu. Gerçekten çok farklı bir konusu var. Eğer farklı birşeyler izlemek istiyorsanız bir bakın derim.

Dizi 2017 yılında yaşanan uzaylı istilasının 2037 yılındaki dünyayı nasıl etkilediğini anlatıyor. 2037 yılında dünya Normal ve Akıllı dünya olmak üzere ikiye ayrılır. Normal dünyada yaşanacak hal kalmamış, insanların biçare olduğu bir dünya iken akıllı dünya tam tersidir. Ne suç ne de hastalık vardır akıllı dünyada. Akıllı dünyaya girmek içinse bedenine bir çip takmak gerekiyor.

Geçmişte uzaylılara meraklı olan Kim Woo Jin , bir ünivesite öğrencisi iken uzaylı kelimesini ağzına bile almak istemez. Ama ikiz kardeşine olanların uzaylılarla ilgisini olduğunun farkındadır, bu yüzden araştırmalar yapar. Bu araştırmalar esnasında üniversitede cinayetler olur. Bu cinayetlerin kurbanlarından biri de Jung Yeon'un yakın arkadaşıdır.Kim Woo Jin' le bu cinayetleri araştırırken tanışırlar. Oysa ki Kim Woo Jin, Jung Yeon' u geçmişten tanıyordur..
Kim Joon Hyuk 2037 yılında normal dünyada yaşayan bir dedektiftir. Akıllı dünyaya geçmek ister ama çipin ne olduğunun farkındadır ve taktırmak istemez. Çip taktırmadan nasıl akıllı dünyaya geçecek? Bu cinayetlerin sırrı ne? Çip ne? Ve yeni teknolojiyi ele geçeirmeye çalışan bilim adamlarıyla neler yaşanacak?

Tam ikinci sezonu başlayacak gibi duruyordu.Başlamasını da çok istedim. İzleyince anlayacaksınız.İzlemenizi kesinlikle öneririm. Yorumlarınızı da beklerim.

-Vildan Çağla Köstem

Yorumlar