GÜÇLÜ KADIN

'Sen güçlü kadın, hep güçlü kal.'
Hayatın zorlukları gelse de bazen üzerine, ayakta kal. Yorgun düşme, bitkin olma. Ne zorluklar atlattın sen, bunu da atlatırsın. Kendine güven, güçlü kal.

İnsanlar konuşmayı sever güçlü kadın. Senin hakkında da konuşurlar, benim hakkımda da. Ağzı olan konuşuyor, susmak bir lütuf artık. Kötü sözleri duyma, cahilliğine ver onların. Çünkü sen güçlü kadın bir yandan olgun kadın.

Herkes bir şeyler başarmış olabilir. Sende olmayan bazı şeyler onlarda olabilir. Ama güçlü kadın bilmelisin ki kimsenin hayatı mükemmel değil. Herkes saklar ayıbını. Elbet sen de birçok şey başarmışsındır. Eminim ki bazı kimselerin imrendiği şeyler de sende vardır. Kendini başkalarıyla kıyaslama. Kendini küçük görme.

Hepimizin istekleri var. Çoğumuzun yıllardır beklediği hayalleri. Şimdiye kadar olmamış olması, gelecekte de olmayacağını göstermez güçlü kadın. Umudunu yitirme. Bir gün gerçekleşecek o hayallerin.

Sen güçlü kadın, seni güzel yapan; ne o makyajın, ne fiziğin, ne kıyafetin, ne saçların ne de başka şey. Seni güzel yapan sensin. Seni sen yapan şeylerin bütünlüğü. Kendini çirkin hissettiğin zamanlar hatırla ki sen her halinle güzelsin. Ve bu güzelliğin sadece fiziksel değil.

İnsanlar kendini iyi, güçlü hissetmek için birilerine, birilerinin sözlerine ihtiyaç duyuyor. Ama sen güçlü kadın, senin ne birine ne de bunları benden duymana ihtiyacın var. Senin tamam olman için birine ihtiyacın yok. Sen tek başına tamsın. Kendine, etrafına, herşeye yetersin.

Ama diyor olabilirsin ki 'İnsan aşık olmak istiyor. Bir süre geçtikten sonra artık birine güvenmek, ömrünü onunla geçirmek istiyor. Sesinde, nefesinde , gözlerinde kendini bulmak istiyor. Diğer yarısını bulmak istiyor.' diyor olabilirsin. Seni anlayışla karşılarım güçlü kadın. Şimdiye kadar karşına çıkmamış olabilir yarın. Ama elbet çıkacaktır bir gün. Geciktiriyorsa güzelleştiriyordur zaman, diye düşün. Umudunu yitirme. Küsme hayata, aşka.

Herkesin hataları vardır güçlü kadın. Sen de geçmişte hatalar, yanlış seçimler yapmış olabilirsin. Geçmişe takılma. Hatalarınla vedalaş. Onlar yüzünden gelecekten korkma. Onları gözünde büyük görme. Sana bir ders oldu ve geçti, bitti.
Şimdi seni, en az senin kadar güzel, en az senin kadar iyi şeyler bekliyor güçlü kadın. Onları selamla. Hep güçlü kal, hep kendin kal...

-Vildan Çağla Köstem

Diğer yazılarımda görüşmek üzere. Yorumlarınızı bekliyorum.





Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok güzel yazmışsın
Hülya Kalkan dedi ki…
Canımsın 💕Yüreğine sağlık güçlü kalem 😊🌹
Adsız dedi ki…
Çok doğru yazdıkların...güçlü kalalım 💖