POLYANNA

''Şunu bilmelisin ki sen, sana yazılacak tüm süslü cümlelerden daha çok ve her zaman değerlisin. Her zaman varlığının kıymetini bilmeli ve ne kadar çok değer verildiğinin farkında olmalısın. Her zaman özelsin. Ve herkesten daha çok mutluluğu hak ediyorsun. Benim tanıdığım gerçek sen, geceleri efkara bağlayıp üzülen değil, geleceği için çabalayan en iyi insan. Aynaya baktığında hiçbir zaman üzgün bir sen görmeni istemem. Hunharca gülüp eğlenmelisin. Defalarca söylediğim her şeyin iyi olacağına inanmalısın. En kötü anlarımda bile yüzüme tebessümü yerleştirdiğin için sana minnettarım. Şüphesiz en çok güvendiğim insanlardansın. İyi ki tanımışım seni.'' diye bitirdi mektubunu Polyanna. Bir gün her şeyin iyi olacağına inanıyordu o zamanlar, tüm insanlara da aşılıyordu bu inancını. Ve bilinmez ki, sessizliğin barınmadığı  neşe dolu bu kalp nasıl dönüşür efsürdeye? O en güzel günleri güzel yapmak için, güneşin doğuşu yeterli değil miydi? Hala güneş doğuyorsa ne farkı var günlerin eski güzelliğinden? Çünkü güneşe bakan penceresi artık perdelerle kapalı Polyanna'nın. Her gün umutlarıyla yeşeren çiçekleri susuzluktan öldü. Velev ki ölen bir tek çiçekleri değildi! Bir gece vardı sabahı olmayan, Polyanna'yı güneşle vedalaştıran. Binlerce hüzün geçti gecesinden. Onunla eşlik etti yağmurlar.'Bu acı beni öldürür.' diye düşündü ama her defasında daha çok ölmesine rağmen hala yaşadı. Nice kar yağdı buzlarının üstüne. Bahar hiç mi gelmez, hasret tutmuş bu benliğine? Bir daha doğmak hiç mi bilmez bu güneş? Savaşını sürdürdü Polyanna. O güler yüzlü maskesini takmaya devam etti insanlara. Anlamazlar ki insanlar, gülerken ağlanabileceğini. Gelsin de görsünler, bir gece nasıl bin gecelerce yaşanılır..Yağmurla yarışırcasına ağlanılır..
'Sen ki Polyanna'sın, bir başka güneşe ihtiyacın yok ki.Güneşin ta kendisi sensin! Batmayı bildiğin gibi doğmayı da bilirsin. Küflenmiş çiçekleri atmanın ve benliğine bahar temizliği yapmanın vakti geldi.Bahar geldi.' diyor şimdi güneşin gelişi- belki de Polyanna'nın aynaya gidişi- O en güzel günlerse en kötüsü oluyor. Çünkü her günü birbirinden daha güzel günler Polyanna'yı bekliyor.
-Vildan Çağla Köstem
Soğuk bir kasımın son gününden 'Bahar geldi.' diye sesleniyorum sizlere.Kalbiniz üşümesin sevgili okurlarım. Ve bir an olsun içinizi ısıtacak Bahar yazıma da bakmayı unutmayın.
Diğer yazılarımda görüşmek üzere.Yorumlarınızı bekliyorum..

Yorumlar

Hülya Kalkan dedi ki…
İnsan gönlündeki yeri haketmeyecek kişiler içinde güzel bir temizlik yapmalı ve hakederler orada kalmalı!Yüreğine eline sağlık güçlü kalem❤️
Adsız dedi ki…
Sen de bir güneşsin Çağla, yazılarınla bizi ısıtıyorsun
Adsız dedi ki…
Çok güzel yazmışsın efsane böyle devam et
Adsız dedi ki…
Dünyayı güneş bizleride yazılarınla sen ısıtıyorsun.Sanki okurken bana yazılmış gibi hissettim 🌹Etkileyici yazılarının devamını bekliyorum Çağla