EZELİ - EBEDİ

Hepimiz sözler verdik birbirimize. Ezelden önce , ebediyen sürecek bir söz! Unuttuysak veyahut kirletiyorsak sözümüzü, maruz görülse insanlığımız! Hayatımızı zorlaştıran şey de hep bu aldanışlarımız. Farkına varmasak da karşımıza çıkar doğrular da göremeyiz bizler. Zira göz yetmez görmek için, gönül gözüyle görmek bir başka eder. Ve bizler yanlışları görmezden gelmeyi bıraksak da farkına varsak gerçeklerin. Hep varsa bir terslik, vardır bir çabası. Her şey yolunu bulur, evvelden çizilidir haritası. Yaradılışımızın her detayının var bir planı. Ve bu plan öyle kusursuz işler ki ezeli sürecek doğru yörüngedir. Yanlışlardan arındıran doğru yaşamayı gösteren bir çizgidir. Hatalar yapan, yanlışlar üzerine kurulu hayat yaşayan ve zoraki yanlış kişilerle iletişim kuranlar da bizlerizdir. Şimdi sorulsun bize, hani o verdiğimiz sözler ?
Ruh bedene bürünmeden önce, bir sözleşme imzaladık esasında. Bilmeyenlere ithafen açıklamak isterim ki, Elest -Kalubela aleminde varlığın ilk toplantısı yapıldı inancımızca! Tek dilden bir konuştuk hep beraber. Bu süreçte bir tanışıklık olduysa esasen sözler verdi ruhlar birbirine. Tüm zamanları aşıp ezeli- ebedi birbirini bulacaktı ruhlar. Şimdi ne anlamlı gelir 'Tüm ömrümce seni bekledim, nerelerdeydin?' Zira dünya hayatı geçkin süredir birbirini aradılar. Yine birbirini bulacaktılar iyi anlaşan ruhlar.
Kanımızın çabuk ısındığı kişilerle bir tanışıklığımız var mıdır Kalubela'dan? Yahut bu dünyada da iyi anlaşmaya söz vermiş iki dost muyduk? Ruh eşleri birbirini ararken aklımızda başka kişiler bulundurmadık inşAllah. Lakin en sonunda da ruhlar birbirini bulacaktır. Yaşanacaktır, tüm ömrü geçkin bir dostluk, aşk. Keza sözler verdik birbirimize, kendimizi aşkın.
Tüm gönlümüz sevgiyle dolsun. Doğrular hayatımızda çok olsun, yanlışlar utansın. Anı yaşamak bir dursun, herkes geleceğinin, hayatının kıymetini bilen insanlar olsun. Hayatımızda hep iyi insanlar bulunsun..Saygılarımla..
-VİLDAN ÇAĞLA KÖSTEM
....
İlk duyduğumdan itibaren beni çok etkilemiştir bu inanış. Hayatımda yer alan ailem ve dostlarımla verdiğimiz sözleri tutup birbirimizi bulduğumuz için kendimi şanslı bulmaktayım.Sizin de bu konudaki görüşlerinizi beklerim..
Diğer yazılarımda görüşmek üzere..

Yorumlar

minmisa dedi ki…
Ne güzel bir yazı yazmışsın yine 😍
Adsız dedi ki…
Amin çok etkileyici bir yazı olmuş yine güçlü kalem👏Hayatımıza giren kişiler tesadüfen girmiyor hayat bir imtihan hepsinin bugünkü biz olmamızda görevleri vardı hepsine teşekkür ederim 😊
Adsız dedi ki…
Ruhumun sevdiği ruhlara selam olsun🌹
Adsız dedi ki…
Çağlacım harikasın yazılarının devamını bekliyorum ��Özlem ablan