49 DAYS | DİZİ YORUMU

Hiç bitmeyecekmiş gibi düşündüğümüz bu hayat, her an bitebilir. Acı verici olsa bile bu gerçeği kabullenmek gerek. Peki ardımızda ne bırakacağız ? Bize hasret duyacak ailemiz ve iyi hatırlayacak arkadaşlarımız mı? Oysa kiminin duyguları gerçek, kimi iyi rol yapıyor. Bunu ayırt edebilmek güç. Fakat dönüp hayatımıza bakabileceğimiz 49 günümüz olsaydı eğer, onların gerçek duygularını anladığımızda çok üzülürdük,eminim ki.


 Bu diziyi izledikten sonra kendinizi derin düşüncelerde buluyorsunuz. Şayet ölseniz, kimler ağlardı arkanızdan ? Kan bağınız olmayan 3 kişiden sizin için içtenlikle , saf duygularla dökülmüş 3 gözyaşı bulabilir miydiniz ? İyi düşünün. Ben bulamazdım. Gerçek duyguların saklandığı bir hayatta yaşıyoruz sonuçta.



 49 Days ; trafik kazası geçiren Shin Ji Hyun' un tekrar hayata dönebilmesi için Song Yi Kyung'un bedenini kullanarak, kendisini gerçekten seven 3 kişinin gözyaşını toplayabilmesini anlatıyor. Bu süreçte farkına vardığı gerçekler, Han Kang ile olan ilişkisi ve Song Yi Kyung ile ruh bekçisi arasındaki hüzünlü hikayeye değiniliyor.


 Han Kang'ın Shin Ji Hyun ölesiye dair yanında kalmak istemesi ve beklenenden farklı, üzücü sonlu hikayesi ile dizi boyunca ümitle Shin Ji Hyun'un hayata dönüp Han Kang ile kavuşmasını bekliyorsunuz.


Aynı bedeni paylaşan Shin Ji Hyun ile Song Yi Kyung'un arasındaki ortak bağ çok hoştu.
'Ne kadar korkmuş olsam da içimdeki kadının çok iyi ve şefkatli olduğunu hissediyorum.'-Song Yi Kyung 

Ve beni en çok etkileyen Song Yi Kyung ile ruh bekçisinin ilişkisi oldu. Ölmüş birini yıllarca bekleyen hüzünlü bir aşk..


Beklemek ne zor eylemdir. Üstelik gelmesi imkansız olan birini beklemek, ölmüş birinin hasretiyle yaşamak ne acı verici. Yi Soo'nun ölümüyle Song Yi Kyung'un da kalbi ölmüştü ve 5 yıl boyunca onun aşkıyla bir ölü gibi yaşıyor. Tekrar karşılaştıkları sahne ise beni gözyaşlarına boğdu.


'Sırf seni görebilmek için 5 yıl bekledim. Senin için, bu yüzüğü verebilmek için, seni sevdiğimi, bir anlığına bile başka birini düşünmediğim söylemek için , evlenme teklifi etmek için. Bunları söylemek için. Ama artık öyle değil. Söylemek istediklerim değişti. Seni o zamana kadar sevdim.Şu andan itibaren seni sevmeyeceğim. Seni acı içinde geride bırakmak istemediğim için, sadece beni unutmanı ve mutlu olmanı istiyorum.'-Yi Soo



'Sen olmazsan yaşayamam.' -Yi Kyung
'Benim  için bunu yapamaz mısın? Senin gitmene izin verdikten sonra ancak gelecek hayatımda mutlu olabilirim. Sen mutsuz olursan, kalbim sızlar.'- Yi Soo



Yıllar önce izlediğim bu güzel diziyi, boş vaktinizde izlemenizi öneririm. Umarım beğenirsiniz
                                                       Shin Ji Hyun- Seo Ji Hye 
                                                        Han Kang- Jo Hyun Jae 
                                                       Song Yi Kyung- Lee Yo Won
                                                       Song Yi Soo- Jung II Woo


 - Vildan Çağla Köstem

Diğer yazılarımda görüşmek üzere..
Yorumlarınızı bekliyorum..
Eğer sizin 49 gününüz olsaydı, siz bulabilir miydiniz 3 saf gözyaşı?

Yorumlar

Hülya dedi ki…
Gerçekten muhteşem bir diziydi büyük bir zevkle izledim.Gerçek saf duygularla üç damla bulabilirmiyim düşündürücü yalnız...Burada kan bağı olmayanlardan saf gözyaşı biraz zor be bitanem
minmisa dedi ki…
izleyeceğim diziler listesine alıyorum :)